Σάββατο 28/9 open day Θήβα - Δευτέρα 30/9 exit day Θήβα

2024-10-04 09:10

Σάββατο 28/9 open day Θήβα - Δευτέρα 30/9 exit day Θήβα

Το Σάββατο ολοκληρώθηκε με απόλυτη … «επιτυχία»  το λεγόμενο open day  και στην εγκατάσταση της Θήβας για τον εορτασμό των 75 χρόνων λειτουργίας της ΦΑΜΑΡ.

Μια γιορτή, που σύμφωνα με τους εργαζομένους, ήταν πολύ καλά οργανωμένη με φαγητό, γλυκά και εκδηλώσεις για τα παιδιά των εργαζομένων. Η Διοίκηση  έβαλε το προσωπείο της ανθρωποκεντρικής εταιρίας προσπαθώντας να αποδείξει ότι «είμαστε μια οικογένεια».

Πως είναι δυνατόν οι μεν να πανηγυρίζουν για τις μεγάλες κερδοφορίες και οι δε να μην βγάζουμε τον μήνα; Σίγουρα όλο αυτό δεν συνιστά μια υγιή οικογένεια.

Αμέσως  μετά, τα φώτα έσβησαν, τα τραπέζια με τα φαγητά μαζεύτηκαν και επιστρέψαμε όλοι στην κανονικότητα. Σε αυτήν την καθημερινότητα που γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι οι εργαζόμενοι.

Μάλιστα, η εταιρεία, επιστρέφοντας στο γνωστό της πρόσωπο, σταμάτησε από την εργασία τους επτά συναδέλφους από τη Θήβα  που προέρχονταν από εργολάβο, ενώ το μόνιμο προσωπικό πιέζεται από την διοίκηση για υπερωρίες και για extra εργασία τις Κυριακές.

Το Σάββατο, λοιπόν, τους κάλεσε στη γιορτή και τη Δευτέρα τους απέλυσε!

Να μας απαντήσει η Διοίκηση πως γίνεται από τη μία να απαιτεί υπερωρίες λόγω φόρτου εργασίας και από την άλλη να διώχνει κόσμο που θεωρεί περιττό.

Ταυτόχρονα η πολιτική της απαξιώνει πλήρως, εδώ και καιρό, το τμήμα καλλυντικών στο εργοστάσιο του 48 που το έχει αφήσει με έναν μόνο πελάτη, αφήνοντας χωρίς αντικείμενο δεκάδες εργαζομένους και ετοιμάζοντας ένα καθεστώς μετακινήσεων από εργοστάσιο σε εργοστάσιο. Κάνοντας τους εργαζόμενους πλανόδιους χωρίς να ξέρουν που θα εργαστούν την επόμενη μέρα και να ζουν με την ανησυχία τι θα ξημερώσει. Την ίδια στιγμή η πίεση για να βγουν τα κομμάτια που «πρέπει» συνεχώς αυξάνεται.

Το σωματείο ενώ έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς τη διοίκηση για την ανάγκη προσέλκυσης νέων πελατών στο τμήμα, η διοίκηση δε φαίνεται να κάνει κάτι για αυτό δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για το μέλλον τόσων εργαζομένων.

Συνάδελφοι μη «μασάτε» από τα επικοινωνιακά παιχνίδια της εταιρείας και μη θαμπώνεστε με τις γιορτές και τα πανηγύρια. Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε παροχή στους εργαζόμενους αρκεί να μην είναι μια μικρή παρένθεση στην δύσκολη καθημερινότητα μας. Η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν θα φέρει καμία θετική αλλαγή στην καθημερινότητα μας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Το σωματείο μας έχει ζητήσει  συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρείας, με κύριο θέμα το ποσοστό αύξησης του 2025 κι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  την έναρξη διαπραγμάτευσης της επιχειρησιακής σύμβασης. Επίσης ζητάμε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών και το μέλλον όλων των εγκαταστάσεων.

Η εταιρία καθυστερεί την συνάντηση επικαλούμενη φόρτο εργασίας. Ακολουθεί δηλαδή την συνηθισμένη επιλογή της  απαξίωσης προς το σωματείο μας και συνεπώς προς κάθε εργαζόμενη κι εργαζόμενο. Η μόνη απάντηση και η μοναδική επιλογή μας προς όλη αυτή τη συμπεριφορά είναι η μαζική αντίδραση και ο διαρκής αγώνα μας, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αυτά που αξίζει η εργασία μας.

Στους επερχόμενους αγώνες με αρχή τη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 20 Νοέμβρη, θα πρέπει  ΑΠΑΝΤΕΣ να δηλώσουμε το αγωνιστικό μας παρών.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΒΑΡΣΑΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                  ΑΓΙΑΣΣΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode