ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

2024-07-16 05:33

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Μετά την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ιουνίου από τα γραφεία προσωπικού,  καταλάβαμε όλοι μας ότι η αύξηση του 4,5%  στα  μέσα της χρονιάς και χωρίς αναδρομική ισχύ, δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές μας ανάγκες από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια στα βασικά είδη.Η εταιρεία,παρά τις προσπάθειές μας για μια αμοιβαία και αποδεκτή λύση,προχώρησε στη διακοπή της διαπραγμάτευσης και εφάρμοσε την απαράδεκτη αύξηση του 4,5%.Το σωματείο μας,έχοντας προκηρύξει συνεχόμενες στάσεις  εργασίας και συμμετέχοντας σε όλες τις απεργίες που προκηρύχθηκαν τόνισε με τον πιο εμφανή τρόπο την  αποδοκιμασία των εργαζόμενων για την απόφαση της διοίκησης.Δε σταματάμε εδώ.Οδηγός μας οι ανάγκες μας για ζωή με αξιοπρέπεια.

Επιπλέον η εταιρεία, αρνήθηκε την αύξηση στους εργολαβικούς εργαζομένους, δείχνοντας ακόμη μια φορά πόσο λίγο τους υπολογίζει.Η απάντηση στελέχους του HR, που υποστήριξε ότι «οι εργαζόμενοι από εργολάβο, σήμερα είναι, αύριο  δεν είναι», αποτελεί απλά μια ακόμη απόδειξη της αδιαφορίας της διοίκησης.

Η φούσκα των προσωπικών αυξήσεων έσκασε μετά από πληροφόρηση που είχαμε από συνάδελφο στην Ανθούσα ότι επειδή βάση διευθυντικού δικαιώματος,του δόθηκε όπως και σε άλλους εργαζόμενους- αύξηση 2%  τον Γενάρη αρνήθηκαν να καλύψουν τη διαφορά τον Ιούνιο ώστε να φτάσουν το 4,5%.Με την αιτιολογία ότι όσοι εργαζόμενοι έχουν πάρει αυξήσεις δεν θα πάρουν τον Ιούνιο.Άμεσα επικοινωνήσαμε με την κεντρική διοίκηση η οποίοι δεν δέχτηκαν καν να μας πουν αν θα προχωρήσουν σε αποκατάσταση αυτής της αδικίας, προσπαθώντας ακόμα μια φορά να υποβιβάσουν το ρόλο του σωματείου μας.Περιορίστηκαν μόνο στην απάντηση ότι θα υπάρξει απ’ ευθείας επικοινωνία με τον εργαζόμενο.

Επίσης όσοι συνάδελφοι έλαβαν μεγαλύτερες προσωπικές αυξήσεις στις αρχές της χρονιάς,δεν έλαβαν την αύξηση του 4,5%.

Συνεπώς,  η υποτιθέμενη επιβράβευση της εταιρίας σε κάποιους εργαζόμενους  μετατράπηκε σε εμπαιγμό ή και σε τιμωρία σε πολλές περιπτώσεις.

Το σωματείο μας είχε προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει να μας ξεγελάνε τέτοιες κινήσεις της διοίκησης. Η τακτική τους είναι η διάσπαση και ο μεταξύ μας ανταγωνισμός.Στο τέλος κάθε μήνα, όλοι μας, συνειδητοποιούμε ότι  πάλι εμείς βάλαμε πλάτη για να απολαμβάνει η εταιρία την μεγάλη κερδοφορία της, μοιράζοντας απλόχερα μπόνους και μερίσματα  στα μεγαλοστελέχη της, στερώντας από εμάς αυξήσεις που θα μετρίαζαν την δύσκολη καθημερινότητά μας.

Ο κατάπτυστος νόμος 5053/23 είναι ένα ακόμα χτύπημα της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους. Ο ΣΕΒ διέταξε, ο Μητσοτάκης έπραξε! Η εξαήμερη εργασία είναι εδώ! Η κατάργηση του οκταώρου είναι εδώ! Τα ακόμα πιο ευέλικτα ωράρια και η ψηφιακή κάρτα είναι εδώ! Σαν σωματείο δεν θα επιτρέψουμε να διαρραγεί η  εργασιακή ηρεμία  και ασφάλεια των εργαζόμενων της ΦΑΜΑΡ.Δε θα επιτρέψουμε το καταναγκασμό και τη πίεση προς κανέναν συνάδελφο μας να αποδεχτεί εργασιακές συνθήκες Μεσαίωνα επειδή άλλος ένας νόμος κόβεται και ράβεται στα μέτρα των εργοδοτών. Θα παρακολουθούμε στενά κάθε κίνηση της διοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση και η αντίδραση μας θα είναι δυνατή και ξεκάθαρη εφ’όσον χρειαστεί.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις  σε αδικίες  και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους εκπροσώπους του σωματείου μας για προβλήματα που αντιμετωπίζετε ή και για προτάσεις που θα καλυτερεύσουν τις συνθήκες εργασίας μας.

 

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      ΒΑΡΣΑΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                       ΑΓΙΑΣΣΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode