ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΛΑΡΚ

2024-10-11 08:32

                                  

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 

 Σήμερα  στο χώρο της αποθήκης στο τμήμα διανομής στη Θήβα, υπερθερμάνθηκε μια μπαταρία ενός ανυψωτικού μηχανήματος (κλάρκ) με αποτέλεσμα σταδιακά να δημιουργηθεί έντονη κάπνα . Ο χώρος της αποθήκης άρχισε να γίνεται αποπνιχτικός με αποτέλεσμα η εργασία μας να είναι αδύνατη. Με τη παρέμβαση του Σωματείου ο χώρος της αποθήκης εκκενώθηκε πριν να δημιουργηθεί κίνδυνος για τους εργαζομένους από την έλλειψη οξυγόνου και τη τοξικότητα του αέρα. Να σημειωθεί ότι μόνο μετά τη παρέμβαση του σωματείου και ενώ ηχούσε ήδη ώρα ο συναγερμός της φωτιάς, βγήκε έξω το τμήμα της επικόλλησης.

Το Σωματείο μας αμέσως μετά την εκκένωση του χώρου ήταν σε συνεχή επικοινωνία  με την πυροσβεστική για τις εργασίες κατάσβεσης και με τη  Διεύθυνση του Τεχνικού Τμήματος της Επιθεώρησης Λειβαδιάς, παρακολουθώντας από κοντά την εξέλιξη των εργασιών και την αποκατάσταση του χώρου, ώστε να είναι ασφαλής για τους συναδέλφους μας, παρόλη τη προσπάθεια που κατάβαλλε το Γραφείο Προσωπικού να μας εμποδίσει.

Με μοναδικό γνώμονα την υγεία των εργαζομένων  ζητούσαμε ενημέρωση για το τι θα γίνει με την απογευματινή βάρδια.

 Η μάνατζερ του Γραφείου Προσωπικού γνωστή για το μένος της απέναντι στο Σωματείο μας, αρνούνταν να μας ενημερώσει, και παρουσία συναδέλφων χρησιμοποίησε υβριστική φρασεολογία γηπέδου προς το Πρόεδρο του Σωματείου μας

Για μια ακόμη φορά έδειξε ότι γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την υγεία των εργαζομένων και το θεσμικό ρόλο που έχει το Σωματείο μας στη διαφύλαξη της.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Πήραμε τη διαβεβαίωση και τη δέσμευση από το τεχνικό ασφαλείας ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα μπει στο χώρο της αποθήκης αν πρώτα δεν παρθούν οι απαραίτητες μετρήσεις που να πιστοποιούν ότι ο χώρος είναι ασφαλής, σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιθεώρησης.

Τις επόμενες μέρες θα μεριμνήσουμε ώστε η εταιρεία να διερευνήσει τα αίτια και να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί ξανά ένα τέτοιο περιστατικό.

 

Η υγεία μας και το δικαίωμα μας στην ασφαλή εργασία είναι πάνω από όλα.  

 

Κατεβάστε το pdf από εδώ

 

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΣΑΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                       ΑΓΙΑΣΣΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode